HLAVNÍ MENU
Polévky
Vegetariánské předkrmy
Celosvětově nejoblíbenější indický předkrm – v Indii si samosy koupíte kdekoliv v malých pouličních stáncích. Samosy jsou trojúhelníkové taštičky z pšeničné mouky, kořeněné adžvanem, neboli koptským kmínem. Taštičky jsou plněné bramborami, hráškem, rozinkami a oříšky kešu a jsou osmažené ve slunečnicovém oleji. Samosy servírujeme s čatní.
2 kusy | 7, 8, 12 | jemné
Druhý nejoblíbenější snack, k dostání kdekoliv v indických pouličních stáncích. Zelenina nakrájená na plátky (brambory, cibule, lilek a květák), namočená v těstíčku z cizrnové mouky, kořeněná adžvanem a osmažená ve slunečnicovém oleji. Pakoru servírujeme s čatní.
1, 12 | jemné
Cibulové plátky namočené v těstíčku z cizrnové mouky. Kořeněné adžvanem, římským kmínem a směsí masala a osmažené ve slunečnicovém oleji. Cibulové bhaji servírujeme s čatní.
4 kusy | 1, 12 | jemné
Papad je tenoučká placka ze žluté čočky pečená v tandooru, tzn. tradiční hliněné peci.
2 kusy | 1, 12 | jemné
Tenoučká placka ze žluté čočky smažená v oleji, servírovaná s nakrájenou paprikou, cibulkou, rajčaty, okurkou, se špetkou masaly na vrchu.
Dvě samosy, dva plátky bhaji a čtyři kousky pakory. Tyto tradiční indické pochoutky servírujeme s čatní.
1, 8, 10, 12 | jemné
Domácí sýr marinovaný v oleji s pískavicí řecké s indickým kořením, grilovaný v Tandooru, podávaný s grilovanou cibulí, paprikou a čatní.
7, 8, 12
Nevegetariánské předkrmy
Tento obložený talíř obsahuje směs kuřecích stehen pečených v tandooru, kuřecí Tikka a kuřecí Malai Tikka.
7, 8, 12 | středně pálivé
Grilované kuřecí kousky tikka a malai tikka, kuřecí stehna tandoori a jehněčí kebab.
7, 8, 12 | středně pálivé
Kuřecí stehýnka naložená v marinádě z jogurtu, čerstvého zázvoru a česnekové pasty, kořeněná mletým koriandrem, garam masalou, římským kmínem a muškátovým květem. Stehýnka podáváme s mátovým a tamarindovým čatní.
7, 8, 10, 12 | středně pálivé
Velice delikátní jídlo – kuřecí prsíčka naložená přes noc v marinádě z jogurtu, čerstvého zázvoru, česnekové pasty, pasty z kešu ořechů, kořeněná mletým kardamomem a muškátovým květem. Kuře malai tikka servírujeme posypané čedarem a čatní.
7, 8, 12| jemné
Kousky kuřecích prsíček naložené v marinádě z jogurtu, čerstvého zázvoru a česnekové pasty, kořeněné mletým koriandrem, garam masalou, římským kmínem a muškátovým květem. Kuře tikka servírujeme s mátovým a tamarindovým čatní.
7, 8, 12 | středně pálivé
Mleté jehněčí maso smíchané se smaženou cibulkou, mátou, koriandrem, zázvorem a kořením. Jehněčí seekh kebab servírujeme s čatní.
7, 8, 12 | středně pálivé
Černé tygří krevety naložené v marinádě z jogurtu, hořčicového oleje s adžvanem a dalším indickým kořením.
6 ks | 2, 7, 10, 12 | středně pálivé
Hlavní jídla - Kuřecí
Kuřecí prso vařené v omačce s cibulí, rajčaty, kešu a mangovým pyré.
1, 3, 7, 8, 12
Kuře marinované přes noc ve směsi koření z mletého koriandru, římského kmínu, sušených listů pískavice, muškátového květu a zeleného kardamomu, vařené v tandooru. Máslové kuře podáváme v jemné omáčce z čerstvých rajčat, pasty z kešu oříšků, medu a smetany. Servírujeme posypané čerstvým koriandrem a zázvorovými kousky julienne.
7, 8, 12 | jemné
Kuře naložené přes noc v jemné marinádě z pasty z kešu oříšků a smetany, kořeněné zeleným kardamomem a muškátovým květem, vařené v tandooru. Kuřecí kormu podáváme s velice jemnou a sladší omáčkou z kešu oříšků, melounových semínek, sušeného kokosu a kokosového mléka. Servírujeme posypané kešu oříšky a dochucené smetanou.
7, 8, 12 | velice jemné
Kuře marinované ve směsi z koriandru, římského kmínu, garam masaly, muškátového květu a lístků pískavice, vařené v tandooru. Kuře tikka masala podáváme ve středně pálivé omáčce z cibulky, rajčat, kešu oříšků, smetany a nadrcených lístků pískavice.
7, 8, 12 | lze objednat jemné až pálivé
Receptura vindaloo, naše nejostřejší směs, pochází ze západní Indie a skrývá úžasnou kombinaci štiplavě sladké chuti. Svou sladkost získává díky karamelizované cibulce, kyselejší chuť doplňuje vinný ocet a očekávanou ostrost dokreslují červené chilli papričky.
7, 8, 12 | velice pálivé
Doporučujeme milovníkům pálivých jídel! Kousky kuřecích prsíček vařené v cibulovo-rajčatové omáčce se špetkou asa foetidy, s lístky kari, hořčičnými semínky, semínky koriandru a anýzu s římským kmínem a se skořicí. Výrazná chuť závisí na použitém druhu rajčat. Jemně nakyslou chuť tvoří tamarind nebo vinný ocet. Omáčka madras je pálivá a opravdu dobře kořeněná.
7, 10, 12 | velice pálivé
Kousky kuřecích prsíček smažené v pestrobarevné omáčce z kapií, cibulky a rajčat a proříznutých chilli papriček. Výsledná chuť je jemně sladkokyselá.
7, 10, 12 | velice pálivé
Doporučujeme! Kousky kuřecích prsíček orestované s listovým špenátem, zázvorem, česnekem, římským kmínem a lístky pískavice. Do palaku se v závěru přidává ghí.
7, 10, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
Chettinad je region v jižní Indii. Na tuto poměrně specifickou omáčku se používá několik velice rozličných ingrediencí jako mák, semínka fenyklu a koriandru, bedrník anýz, kokos, tamarind, lístky kari a skořice.
7, 8, 10, 12 | lze objednat středně pálivé až velice pálivé
Doporučujeme! Kousky kuřecích prsíček vařené v hustší omáčce z cibulky, rajčat a kapií. Kadaiskou omáčku tvoří směs koření – semínek koriandru, římského kmínu a červených chilli papriček.
7, 8, 10, 12 | lze objednat středně pálivé až velice pálivé
Doporučujeme – Masala specialita! Přes noc marinované kuře se zázvorem, česnekem a garam masalou, orestované v tandooru. Dále je povařené na cibulkovo-rajčatovém základu s krémovou pastou z kešu oříšků a specifickou indickou bylinkou pískavicí.
7, 8, 10, 12 | lze objednat jemné / středně pálivé / pálívé
Doporučujeme – Masala specialita! Specialita královské rodiny z Hajdarábádu. Přes noc naložené kousky kuřecích prsíček v marinádě z pasty z kešu oříšků, jogurtu, kardamomu, muškátového květu a muškátového oříšku, orestované v tandooru. Maso se dále upravuje v omáčce z čerstvého koriandru a máty, cibulky, rajčat, kešu oříšků, smetany a z pasty z čerstvého kokosu.
7, 8, 10, 12 | jemné
Kuřecí prsíčka vařená na ghí s rýží basmati. Biryani je velice aromatické jídlo ovoněné hřebíčkem, skořicí, kardamomem, bobkovým listem, muškátovým květem, muškátovým oříškem, šafránem, mátou, cibulkou a česnekem. Servírováno s raitou.
1, 7, 8, 12 | lze objednat jemné / středně pálivé / pálivé
Hlavní jídla - Jehněčí
Doporučujeme! Jedinečný pokrm z oblasti Kašmír získal na popularitě díky exotičtější směsi koření – muškátovému květu, muškátovému oříšku, fenyklu a špetce asa foetidy, známé pro svou štiplavost.
7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
Doporučujeme! Kousky jehněčího masa marinované v exotické směsi koření – černém a zeleném kardamomu, muškátovém květu a muškátovém oříšku, orestované na ghí se špenátem a sušenými lísky pískavice. Sagwala je v závěru posypaná kousky zázvoru julienne a dochucená smetanou.
7, 8, 12 | lze objednat jemně / středně pálivé / pálívé
Kousky jehněčí kližky povařené v aromatické cibulovo-rajčatové omáčce s vinným octem a tamarindem. Omáčka madras je výrazná a ostřejší díky hořčičným semínkům, lístkům kari a chilli.
7, 8, 10, 12 | velice pálivé
7, 8, 12 | jemné
Oblíbené pálivé jídlo ze západu Indie. Kousky jehněčí kližky vařené v omáčce, která svou sladkost získává díky karamelizované cibulce, kyselejší chuť doplňuje vinný ocet a očekávanou ostrost dokreslují červené chilli papričky.
7, 8, 10, 12 | velice pálivé
1, 7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
7, 10, 12 | mírné až pálivé
7, 8, 12
Hlavní jídla - Krevety
7, 8, 12 | lze objednat jemné až pálivé
Neloupané krevety vařené v pikantní cibulovo-rajčatové omáčce vindaloo, ve které se příjemně pálivá, nasládlá chuť pojí s mírně štiplavou chutí. Svou sladkost získává díky karamelizované cibulce, kyselejší chuť doplňuje vinný ocet a očekávanou ostrost dokreslují červené chilli papričky.
2, 7, 8, 10, 12 | velice pálivé
Krevety vařené s rýží basmati a ghí. Biryani je velice aromatické jídlo ovoněné hřebíčkem, skořicí, kardamomem, bobkovým listem, muškátovým květem, muškátovým oříškem, šafránem, mátou, cibulkou, zázvorem a česnekem.
1, 2, 7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
Krevety vařené v hustší omáčce z cibulky, rajčat a kapií. Kadaiskou omáčku tvoří směs koření – semínek koriandru, římského kmínu a červených chilli papriček.
7, 8, 10, 12 | lze objednat středně pálivé až velice pálivé
Hlavní jídla - Vegetariánské
7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
7, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
7, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
7, 8, 12 | jemné
7, 8, 12 | velice jemné
7, 10, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
1, 7, 12 | jemné
1, 7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
1, 7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
1, 7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
7, 10, 12 | lze objednat středně pálivé až velice pálivé
Hlavní jídla - Vegeteriánské s Paneer
7, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
Paneer vařený v omáčce z čerstvých rajčat se smetanou, pastou z kešu oříšků a lístků pískavice.
7, 8, 12 | jemné
7, 8, 12 | jemné
7, 10, 12 | lze objednat středně pálivé až velice pálivé
7, 10, 12 | velice pálivé
7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé.
Hlavní jídlo - Veganské
8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
7, 8, 12 | velice jemné
8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
8, 10, 12 | lze objednat středně pálivé až velice pálivá
6, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
Rýže
Vařená rýže basmati bez dalších přísad.
7, 12
Rýže basmati osmažená na ghí s kurkumou, římským kmínem, hráškem a smetanou.
7, 8, 12
Rýže basmati osmažená na ghí s římským kmínem a smetanou.
7, 12
Rýže Basmati s ghee a kurkumou.
Tradiční indické chleby
7, 12
1, 3, 7, 12
Naan s máslem připravovaný v tandooru.
1, 3, 7, 8, 12
Naan s česnekem a máslem připravovaný v tandooru.
1, 3, 7, 8, 12
Naan s česnekem a sýrem připravovaný v tandooru.
1, 3, 7, 8, 12
Naan s chilli a česnekem připravovaný v tandooru.
1, 3, 7, 8, 12
1, 12
Vrstvená parantha plněná sýrem paneer.
1, 12
1, 11, 12 I
Saláty & Raita
1, 7, 12
7, 12 | jemné
Achar a čatní
1, 12, 8
1, 8, 12, 10
7, 12
Syrové mango, nakládané zelené chilli papričky, mrkev povařená v hořčičném oleji se semínky fenyklu, pískavice, římského kmínu a koriandru.
1, 10, 12
1,8,12,10
Dezerty
Smažené kuličky z indického sýra paneer, namáčené v cukrovém sirupu se zeleným kardamomem a šafránem.
1, 7, 8, 12
Indická tradiční domácí zmrzlina připravovaná ve třech příchutích – mango, kokos, fík. Kulfi připravujeme pouze z kvalitních surovin. Když nejsou dostupné, neděláme ji, ptejte se obsluhy.
pro 2 osoby | 1, 7, 8, 12
OBĚDOVÉ MENU
Podává se od pondělí do pátku od 11:00 do 17:00. Kromě svátků.
POLÉVKA ZDARMA
Smetanová omáčka, obohacená pyré kešu oříšků. (7,8,12)
Omáčka z čerstvé cibule, rajčat, pasty z kešu oříšků a smetany. (7,8,12)
Kuřecí prso vařené v omáčce z cibule, rajčat, kešu a mango pyré. (7,8,12)
Vindaloo je marinované přes noc v octu, čerstvém zázvoru a koření. Konečným výsledkem je velmi pálivá sladkokyselá chuť. (10,12)
Bohatá jemná krémová omáčka z kešu oříšků, kokos a aromatického koření. (7,8,12)
Kuře vařené v rajčatovo-cibulové omáčce, s kari listy a hořčičným semínkem. (7,8,10,12)
Hlavní složku tvoři cizrna. Dalšími ingrediencemi jsou cibule,rajčata, koriandrovásemínka sušený prášek z manga. Můžete si objednat i veganské. (1,7,8,12)
Hrášek a houby v rajčatovo-cibulovém základu jsou zjemněnypastou z kešu oříšků. Můžete si objednat i veganské. (1,7,8,10,12)
Kombinace žluté a červené čočky osmahnuté s nasekaným česnekem a kmínem. Můžete si objednat i veganské. (7,12)
Indicky sýr v omáčce z čerstvé cibule, rajčat, pasty z kešuoříšků a smetany. (1,7,8,10,12)
Kuličky z indického sýra paneer a brambor, plněné sušeným ovocem, vařené v bohaté smetanové omáčce z kešu oříšků.(1,3,7,8,12)

Adresa
Keramická 3,
Bubeneč 170 00, Praha 7
Telefonní číslo
+420 233 312 052
+420 773 426 792
Otevírací doba
Po-Pa | 11:00-22:00
So-Ne | 11:30-22:00
O Svátcích | 11:30-22:00
Copyright © 2022 Masala | Crafted by Visilab